Què és el SEO i perquè serveix?

Tot el què has de saber sobre el SEO

Quan ens plantegem crear la pàgina web de la nostra empresa, o bé redissenyar-la per posar-la al dia, tenim l'oportunitat de fer-ho bé, o bé crear una web més que contribueixi a augmentar el volum d'informació prescindible que mori al ciberespai. A quin costat estem? On volem jugar?

Si no has sentit a parlar de SEO, et convé seguir llegint aquest article.

Què és el SEO?

SEO significa “optimització de motors de cerca”. En termes més simples, és el procés de millorar el teu lloc web per augmentar la visibilitat quan es realitzen cerques a Google, Bing i altres motors de cerca. Com millor és la visibilitat de la teva web més probable és que cridi latenció i atregui a nous clients.

Segons recull la pròpia web de Google, “es tracta del procés de millorar un lloc (web) perquè els cercadors puguin comprendre-ho millor”. Sí, també podem referir-nos al SEO com la persona que s'encarrega del procés, però aquí ens centrarem en el procediment, explicat per a dummies o, simplement, per a profans de la matèria.

Què és el SEO?

Com saber si la meva pàgina web té el SEO ben fet?

Per gaudir d'un bon posicionament als cercadors, es recomanen una sèrie de pràctiques perquè puguin rastrejar, indexar i entendre la nostra web.

El primer que haurem de fer és esbrinar si Google està indexant el nostre lloc web, és a dir, si el vostre índex emmagatzema les pàgines web que estan allotjades al nostre servidor, sota el nostre domini. Això es produeix quan el robot de Google rastreja la WWW a la recerca de pàgines web noves o que hagin estat actualitzades. Si no és així, segurament sigui perquè el nostre lloc web no està ben enllaçat, o s'acaba de publicar, o el seu disseny no està optimitzat. També pot passar que hi hagi algun error tècnic o que la política del lloc web impedeixi que Google el rastregi.

Afortunadament, Google ofereix l'eina Google Search Console, que permet estudiar el nostre contingut i veure com funciona a les cerques.

Hi ha altres eines que ens poden ajudar a millorar el nostre posicionament web i veure que podem estar fallant.

Eines indispensables per millorar el SEO de la teva pàgina web

Hi ha moltes eines per millorar el teu posicionament web, veurem algunes de les més conegudes:

 • SEMrush: És una de les millors eines SEO en tot el que és la investigació de les paraules clau (keyword reseach).
 • Google Analytics: Aquesta eina oferta per google ens permet veure a quantitat de visites que tenim a la nostra pàgina web i treure informació sobre la nostra audiència.
 • PageSpeed Insights: És una altra eina de google que ens permet veure el temps que triga a carregar la nostra pàgina web.
 • Search Console: És una eina de google on tindrem tota la informació dels clics des de google, CTR, els diferents errors de la nostra web, etc.

Si t'interessa conèixer amb més profunditat les millors eines SEO pots consultar l'article de les 10 millors eines per a SEO 2022.
Què és el SEO i perquè serveix?

Consells per millorar el posicionament web

Espanya és un país amb una gran tradició en seus, que són les catedrals cristianes de tota la vida a l'antiga Corona d'Aragó, però aquest no és l'objecte d'aquest article, sinó conèixer quins passos cal fer obligatòriament perquè el procés de posada en marxa i reconeixement per part del cercador de la nostra web sigui exitós.

En primer lloc, la web ha de mostrar informació útil, clara, exclusiva, nova i de claredat. La nostra escriptura ha de ser diàfana, precisa, com el bisturí d'un cirurgià. Les pràctiques d'escriptura per condicionar el cercador no funcionen i fins i tot poden ser penalitzades pel mateix Google. Cal escriure pensant en el visitant, en l'usuari, no en el cercador. Els textos han de ser fàcils de llegir, ben organitzats, cosa que no treu que puguem utilitzar un planificador de paraules clau per abundar en els conceptes més buscats pels usuaris.

En el pla tècnic, la millor manera que Google sàpiga interpretar el contingut de la nostra web i ho mostri ben posicionat als seus resultats és a partir d'un sitemap que arreplegue l'esquema i l'organització del nostre lloc web.

Els experts també recomanen que es creïn títols de pàgina únics i precisos, que descriguin perfectament el contingut de la pàgina, i que es treballi al camp del meta description , per tal que aquests fragments de les pàgines els mostri Google als seus resultats.

Convé també assegurar-se de la importància dels marcadors i les etiquetes, en un segon pas. I la navegació: com més senzilla a la web, millor per al seu posicionament, com les URLs senzilles i amb informació descriptiva, i no les que webs com WordPress poden generar de forma automàtica. I, per descomptat, si el web està adaptat per als dispositius mòbils, amb un disseny adaptable, molt millor.

Consells per millorar el posicionament web

Què oferim a SoyAsí?

Soja així és una empresa que ofereix el millor servei per, a partir d'una estratègia de SEO integral, posicionar la seva web als millors emplaçaments de la seva categoria, perquè en el seu àmbit local o empresarial es distingeixi de la seva competència i brilli amb llum pròpia. Els nostres professionals us assessoraran perquè, després d'un estudi integral del vostre web actual i de les vostres necessitats, conegueu l'èxit a internet i el vostre negoci creixi exponencialment.

Contacta amb nosaltres per demanar un pressupost SEO o SEM per a la teva pàgina web.

 • Telèfon
  930 110 672
  654 583 907
 • Oficina
  Miquel Servet 4-6,
  08930 - Sant Adrià de Besòs, Barcelona
© Copyright 2024 – SoyAsi