CMS per a dummies i per a què serveixen

Què és un CMS?

Un organisme internacional semidesconegut, potser? Una nova tendència a Instagram o TikTok? Potser és un nou planeta descobert per algun telescopi de la NASA? Potser és el Centre de Medicina Subvencionada, una mena d'alternativa a la Seguretat Social?

Doncs no, i és molt més fàcil que això.
Per començar, un CMS és un Content Management System, un sistema de gestió de continguts, en espanyol, que no és res més que un programari, normalment executable a través d'internet, que serveix per crear pàgines web.

Pàgines web? CMS? Però no era gaire més fàcil? Si el Word et deixa exportar una web en HTML, per què tanta complicació?

Aquest seria un dubte raonable per a molta gent. És cert que qualsevol, amb un simple processador de textos, pot fer una pàgina web, però no és menys cert que les possibilitats són mínimes, es tracta de webs planes, que no s'actualitzen, que funcionen pitjor quant a SEO als cercadors… no és el recomanable, per tant.

La diferència de treballar amb un CMS per gestionar un lloc web és que empra bases de dades per emmagatzemar tota la informació que se li vagi introduint a partir duna interfície gràfica que sol ser molt amigable. El gran èxit, l'avenç indubtable dels CMS respecte a l'HTML pur i dur és que qualsevol amb coneixements ofimàtics mínims pot introduir contingut en una web sense morir en l'intent.

Aplicacions

Encara que en els seus orígens els CMS es van associar amb les pàgines web més avançades, amb un enfocament empresarial, aviat es van popularitzar perquè permeten actualitzar tota mena de continguts: blocs, mitjans de comunicació, pàgines corporatives, webs d'ensenyament en línia, fòrums, botigues d' -commerce, etc.

Els seus pros són indubtables: com més volum d'informació gestionat, més imprescindibles són. Com recollíem abans, són senzills d'utilitzar, perquè cada vegada els CMS de codi obert són més populars i compten amb el suport de desenvolupadors que, a títol propi, comparteixen els seus avenços amb la resta de la comunitat, cosa que redunda que molts es hagin compromès fer-los més accessibles i que siguin fàcils de donar d'alta i mantenir.

A més, són totalment escalables, s'adapten a les necessitats dels clients i, per norma general, els més coneguts són vàlids pel 99 % dels projectes web. Òbviament, en estar pensats per albergar contingut, han evolucionat fins a convertir-se en els principals subministradors als motors de cerca com Google, que treballa amb ells molt bé.

Entre els contres, hem de citar que la seva posada en marxa exigeix certs coneixements tècnics, també per al seu manteniment i actualització, i que si fallen exigeixen que algú experimentat es faci càrrec de la reparació, perquè de vegades implica la seva solució que es revisi el codi font , i això és només a l'abast d'algú amb coneixements de programació.

CMS

Els CMS més populars

Són diversos els CMS que s'utilitzen de manera majoritària a tot el món, molts dels quals, de codi obert i ús gratuït, cosa que ha facilitat que s'hagin creat grans comunitats al seu entorn que ajuden amb els problemes i desenvolupen noves funcions que fan que cada cop siguin més fiables. Entre ells, podem citar els més populars per a la gestió de continguts, que són WordPress, Drupal i Joomla, i els específics per a les botigues de comerç electrònic, que permeten la gestió de productes per a la venda i enviament, com ara Magento, PrestaShop i Shopify, entre d'altres.

Confieu en els professionals

Si detecteu que, per al vostre negoci oa nivell personal, el volum de contingut o de productes que heu de gestionar sobrepassa el que podeu controlar amb una pàgina web plana en HTML, us convé confiar en un CMS. En aquest sentit, el millor és que us puguem assessorar sobre quina és la plataforma que us convé en funció del vostre negoci, i sobretot, que us desenvolupem i gestionem el dia a dia d'aquest CMS, perquè vostè només es preocupi per negoci, sense complicacions tècniques. Confieu en Soja així i triomf a internet.

  • Telèfon
    930 110 672
    654 583 907
  • Oficina
    Miquel Servet 4-6,
    08930 - Sant Adrià de Besòs, Barcelona
© Copyright 2024 – SoyAsi