Les millors eines per a SEO 2022

En aquest article veurem tot allò relacionat amb les eines SEO i quines són les que has d'utilitzar.

T'explicarem què són les eines SEO, quines dades ens proporcionen i la solució que oferim a SoyAsí.

 

Què són les eines SEO?

Les eines SEO ens proporcionen informació rellevant sobre una pàgina web. Aquestes eines ens permeten analitzar milers de dades en qüestió de minuts i ens fan guanyar eficiència a les anàlisis. És indispensable per poder millorar el posicionament de la teva pàgina web.

Quines dades ens proporcionen les eines SEO?

Les eines per a SEO online ens ofereixen tot tipus de dades que ens serviran per realitzar una estratègia SEO i així poder posicionar millor la nostra pàgina web gràcies a dades com podrien ser: la força del domini, dades sobre la competència, estudis de paraules clau, estratègies de linkbuilding, etc.

Aquesta anàlisi és interminable o impossible de fer per una persona o empreses sense un alt nivell tècnic. Entre les funcions principals de les eines SEO es troben:

 • Anàlisi a la competència.
 • Auditoria SEO.
 • Anàlisi del teu SEO per a possibles millores.
 • Investigar lautoritat de la teva pàgina.
 • Investigar paraules clau rendibles.
 • Anàlisi dels enllaços de la teva competència.
 • Rastrejar posicions generals i locals.
 • Trobar oportunitats denllaços per a la teva web.

Les 10 millors eines SEO

Google Analytics

Google analytics és una de les millors eines per analitzar i millorar el SEO que puguin existir de forma gratuïta, és una eina molt completa i funcional a l'hora d'analitzar el nostre lloc web ofereix moltes opcions com saber l'idioma, dispositiu des del qual accedeixen els usuaris (pc, mòbil, Tablet…), país de procedència, ciutat de procedència, temps que l'usuari ha romàs a la web, etc.

Aquesta informació és útil per saber realment quin tipus de públic accedeix a la web i poder definir el públic objectiu que tenim i enfocar-nos-hi. Això ajuda també a enfocar millors publicitats de pagament de manera molt més senzilla i òptima a través del SEM.

És fonamental poder conèixer la procedència del trànsit de la nostra web, això farà que puguem crear diferents estratègies en funció de la procedència de les nostres visites. Millorar el nostre creixement, si prové de cercadors, trànsit directe, referit, xarxes socials, etc. Així podrem tenir controlat com estan funcionant els diferents canals.

Google Analtycs

Com podem veure el panell és totalment intuïtiu i simple, tens moltíssimes opcions des de veure dades a Temps real fins a veure els temps de càrrega de la teva pàgina web, és una eina que dóna per analitzar molts àmbits de forma extensa, una de les més recomanables sense dubte per millorar el posicionament web.

Search Console

Podríem dir que Google Search Console juntament amb Google Analytics és una de les millors combinacions gratuïtes a l'hora de fer anàlisis SEO.

Google Search Console ens informa sobre la quantitat de clics que rebem des de GoogleCTRproblemes de cobertura al cercador, diferents tipus d'errors, etc.

D'altra banda, també tenim opcions com el de enviar a inspeccionar i indexar URLs a Google, sol·licitud de eliminació d'URLsenviament de sitemaps a Google, configuració de SEO internacional, etc.

Google Search Console

Perquè puguem entendre de debò com funciona Google Search Console hem d'anar més a fons a l'eina. Al cap ia la fi, Search Console és com una caixa d'eines perfecta i completa SEO, omple d'opcions i funcions que podem utilitzar de forma gratuïta i intuïtiva.

Resumint, a Google Search Console tenim eines, millores i informes que ens ajuden a trobar problemes al nostre lloc web i poder resoldre'ls eficaçment perquè els usuaris puguin trobar el nostre lloc web.

A la pràctica, aquestes millores poden incloure:

 • Menor temps de càrrega a les pàgines.
 • Identificació ràpida d'errors al codi HTML.
 • Millorar lestratègia de backlinks.
 • Canvis importants de SEO, per millorar el posicionament de les teves pagines .
 • Entendre l'origen del trànsit.

Ahrefs

Ahrefs és una de les eines de SEO més completes que podem utilitzar a lhora anàlisi SEO. Destaca per les seves Auditories t'indica les millores a fer a la teva web per millorar el posicionament.

Ahrefs

Ahrefs destaca per la seva eficàcia a l'hora de rastrejar backlinks, indica els enllaços que es creen i apunten a la nostra web i no només els de la nostra web, ens permet cercar qualsevol web i veure els darrers enllaços que s'han creat i des d'on us apunten, d'aquesta manera podem veure com aquesta fent la nostra competència per aconseguir backlinks.

A diferència daltres eines SEO, Ahrefs actualitza la seva base de dades diàriament perquè poder saber els enllaços que es creen.

SemRush

Les eines SEO com SemRush solen ser les més utilitzades per empreses que es dediquen al posicionament web. Si vols fer un bon SEO has de poder avaluar fàcilment les classificacions i canvis, així com obtenir noves dades que t'ajudin a incrementar el rànquing de la teva web.

La característica més populars sens dubte daquesta eina SEO és lanàlisi de Domini vs Domini que et permet comparar fàcilment el teu lloc web amb els dels teus competidors i veure en què estàs fallant i en què encertant.

Necessites informes analítics que t'ajudin a comprendre millor les dades de cerca, el trànsit o fins i tot a la competència del teu lloc web, amb SemRush podràs comparar paraules clau i dominis amb molt pocs clics.

SEMRUSH

Aquesta eina SEO a part de ser més complexa dutilitzar i tenir moltes més opcions que la majoria és de pagament, indiferentment a això no deixa de ser una de les millors per la seva gran utilitat.

Destacar de SemRush que té molt bons cursos que et permeten aprendre a esprémer al màxim els seus recursos, una molt bona utilitat que incorpora SemRush és KeyWord Magic Tool ens facilita informació sobre paraules clau com ara Volum, tendència, dificultat de posicionar-la, preu per clic que paguen els anunciants, etc. La qual cosa ens permet fer un estudi de paraules clau per enfocar-nos quan treballem el SEO de la nostra web.

ES Rànquing

Aquesta eina SEO és coneguda com la eina tot en un, és de les més completes que existeixen i pots realitzar totes les funcions necessàries per al SEO.

SERanking

Una de les funcions més destacades de SE Ranking és el fàcil que és navegar pels errors del resultat de l'auditoria però té moltes més funcions destacades i útils com: Anàlisi de competidors, enllaços entrants, marca blanca, gestió de rols, gestió de xarxes socials, agrupament de paraules clau, monitorització de pagines web, etc.

Un altre dels avantatges de SE Ranking és que podria estar catalogat com a eines SEO barates ja que el preu és més baix que el dels seus competidors i inclou una versió de prova de 14 dies.

Google Trends

Amb Google Trends podrem detectar quines tendències de cerca s'estan donant a nivell nacional i internacional. Aquesta eina és bàsica si volem treballar temes d'actualitat, permet observar quines són les cerques més actives a la xarxa i en funció de la zona geogràfica, per tant ens permetrà treballar amb les darreres novetats veient les llistes de tendències o els vídeos més vistos a YouTube.

Google Trends

El seu funcionament és molt senzill tenim un cercador per introduir el tema o terme de cerca i Google Trends fa la resta ens mostra gràfics depenent de la localització, indicant-nos les cerques que es fan sobre el teu tema. És una molt bona eina gratuïta que ens permet analitzar l'actualitat i les tendències de cerques a tot el món.

Answer The Public

Una de les eines gratuïtes més simples que existeixen, aquesta web ens permet crear contingut entorn d'una paraula clau, ens genera una llista de preguntes amb les quals podem treballar per crear blocs i treballar el SEO.

No és l'eina SEO gratuïta més completa que trobaràs al mercat, però facilita una idea dels interessos i gustos dels usuaris i amb molt poc esforç, és una manera perfecta per començar a crear contingut.

Realment és molt útil tant per fer un estudi de paraules clau com a lhora datacar intencionalitats de cerca.

Answer the Public

Aquesta web disposa d'una versió PRO que és de pagament i facilita una sèrie d'avantatges com consultes il·limitades, rebre alertes per correu electrònic cada vegada que algun usuari busca la paraula clau que hagis configurat, atenció al client prioritària, descàrrega d'imatges en alta resolució ,etc.

Google Keyword Planner

Una altra gran eina SEO que ens proporciona Google és Google Keyword Planner, és assistent i cercador de paraules clau per al nostre lloc web que ens ajudarà a fer més òptim el nostre lloc web

GOOGLE KEYWORD PLANNER

Un cop iniciem sessió ens demana que introduïm la paraula clau sobre la qual volem treballar, un cop introduïda ens mostrarà informació sobre aquesta paraula. La informació més útil que ens facilita aquesta pàgina és el retorn de la inversió que obtindrem d'una campanya SEM.

PageSpeed Insights

Utilitzaries una web on els temps de càrrega fossin lents? Clarament ningú utilitza una web on els temps de càrrega són superiors a 5 segons, està comprovat que els usuaris l'abandonen i en busquen una altra que sigui més ràpida.

Per verificar i comprovar els temps que té el nostre lloc web i obtenir un percentatge del rendiment de la nostra web tenim aquesta eina SEO anomenada PageSpeed Insights el qual fa una anàlisi de rendiment per calcular els temps de càrregues.

PageSpeed Insights

Com que és una eina SEO de Google té l'avantatge de ser gratuïta i molt fàcil d'utilitzar, simplement accedim al vostre lloc web introduïm la url que volem analitzar i ens mostrés la informació que es veu a la fotografia de dalt. Un cop tenim aquesta informació podem veure que millorar el nostre lloc web perquè tingui un rendiment superior al 80% que és l'òptim.

Google MyBusiness

Aquesta eina és molt senzilla alhora que molt eficaç, la utilitzem tots al nostre dia a dia. Tenir aquesta eina activa ens permet mostrar-nos físicament com un negoci, establiment o servei a Google a l'hora que l'usuari cerca alguna paraula clau que tenim indexada.

GoogleMyBusiness

Una altra de les seves característiques és que ofereix resultats en funció de la distància en què l'usuari realitza la cerca, per tant atrauràs un públic proper a la ubicació on estàs situat físicament.

Conclusió sobre les millors eines SEO

Ara que ja coneixes les 10 millors eines SEO del 2022, és hora de posar en pràctica les que més s'adaptin a les teves necessitats. Cal esmentar que hi ha una gran quantitat d'eines útils que no hem inclòs en aquest post, de totes maneres amb aquestes deu hauria de ser més que suficient per treballar el posicionament SEO del teu pagina web.

Què oferim a SoyAsi?

A SoyAsi comptem amb una gran experiència al sector SEO i desenvolupament de pàgina web. Si vols posicionar la teva pàgina web no dubtis a contactar amb nosaltres o preguntar sobre aquest tema.

 • Telèfon
  930 110 672
  654 583 907
 • Oficina
  Miquel Servet 4-6,
  08930 - Sant Adrià de Besòs, Barcelona
© Copyright 2024 – SoyAsi